Je bent waarschijnlijk hier op deze pagina terecht gekomen omdat je, je net als nog zoveel andere mensen met jou de vraag stelt “wat is NLP?”. De maatschappij waarin we leven en het razende tempo waaraan het leven vaak aan ons voorbij trekt zorgt ervoor dat veel mensen zich niet goed in hun vel voelen. Wanneer jij je niet goed in je vel voelt is de kans bijzonder groot dat je hierdoor ook de mensen om je heen niet op de correcte manier gaat benaderen. Door het volgen van bijvoorbeeld een NLP cursus of opleiding wordt het mogelijk om hier verandering in te brengen. Ben jij ook klaar om het antwoord op de vraag “wat is NLP?” te ontdekken? Dan is de informatie op deze pagina ongetwijfeld iets voor jou!

             NLP of ‘Neuro Linguistisch Programmeren’

Het eerste onderdeel welke moet worden beantwoord met betrekking tot de vraag “wat is NLP?” heeft natuurlijk betrekking tot de afkorting. Voor heel veel mensen is het in de praktijk namelijk absoluut niet duidelijk waar NLP nu precies voor staat. Dat hoeft geen probleem te zijn, want wij gaan dit voor jou verklaren! NLP staat namelijk voor:

 

  • De N staat voor Neuro;
  • De L staat voor Linguistisch;
  • De P staat voor programmeren;

 

Het neuro-onderdeel heeft uiteraard te maken met onze hersenen. Het is bekend dat er in ons brein bepaalde patronen zijn vastgelegd. Deze patronen zijn belangrijk, want ze hebben een sterke invloed op ons gemoed. Eén van de eerste zaken die je zal leren wanneer jouw vraag “wat is NLP?” wordt beantwoord heeft te maken met hoe je negatieve gevoelens in positieve gevoelens kan omzetten. Het tweede onderdeel van NLP staat voor ‘Linguistisch’. Deze gaat volledig over de taal en de manier waarop we communiceren. Dit niet alleen met onszelf, maar uiteraard ook met anderen.

 

Tot slot is er nog het derde onderdeel van NLP welke staat voor programmeren. Dit betekent dat het voor ons mensen mogelijk is om ons brein als het ware te programmeren. Dit gezegd zijnde is het zo dat experts het er doorgaans wel met elkaar over eens zijn dat deze term een beetje ongelukkig is gekozen. In de jaren 70 ging men er in principe nog vanuit dat mensen een soort van computers waren. Ondertussen weten we gelukkig wel beter.

             Wat is NLP en kan het ook jou helpen?

Het eerste wat er je vaak wordt gezegd wanneer je een expert de vraag stelt “wat is NLP?” heeft betrekking tot het feit dat je niet noodzakelijkerwijs in NLP hoeft te geloven. Het gaat bij NLP dan ook helemaal niet over geloven, maar wel over doen en ervaren. Dit zal meteen ook duidelijk worden op het ogenblik dat je een NLP cursus of opleiding zal gaan volgen.

 

Concreet wordt de vraag “wat is NLP?” beantwoord door te stellen dat dit een methode is om ervoor te zorgen dat je terug kan rekenen op positieve gedachten. Door het creëren van positieve beelden in je hoofd zal je automatisch ook terug kunnen rekenen op positieve gevoelens. Op het ogenblik dat je dit hebt weten te bereiken zal je, je brein geprogrammeerd hebben om zich terug oprecht goed te voelen. Je zal merken dat dit jouw leven in één klap en op een uitermate efficiënte manier veel rooskleuriger kan maken.