Hulp bij eenzaamheid

Eenzaamheid het komt in alle lagen van de bevolking wel voor. Met name bij ouderen komt dit vaak voor. Ze komen op een leeftijd dat hun partner, vrienden, broers en zussen wegvallen. Langzaamaan ontstaat er dan een leegte en sommige mensen hoe triest het ook is hebben niemand meer waar ze eens mee kunnen praten of met wie ze nog samen iets kunnen ondernemen. Maar eenzaamheid is niet aan leeftijd gebonden en ook jongeren kunnen zich soms behoorlijk eenzaam voelen.

Wil je hulp om deze cirkel van eenzaamheid te doorbreken? Neem dan eens contact op met SOS Nederland. Hier zitten medewerkers die je wat informatie kunnen geven en je op die manier wat hulp kunnen bieden tegen de eenzaamheid. Bovendien is het als je eenzaam bent al hele prettig dat iemand even de tijd voor je heeft en naar je wil luisteren. Als er verder niemand is met wie je kan praten is het contact met een medewerker van deze organisatie al heel fijn.

De cirkel van eenzaamheid proberen te doorbreken

Natuurlijk kan de medewerker je ook wat tips en advies geven om de cirkel van eenzaamheid te doorbreken. In de meeste gevallen zeggen mensen echt niet dat ze zich zo eenzaam voelen. Dat houden ze liever voor zich. Om een oplossing te vinden en het mirakel van eenzaamheid te doorbreken is er over praten echt wel van essentieel belang.

Omdat je bij SOS Nederland anoniem kan blijven durven veel mensen hier wel hun problemen rondom eenzaamheid te delen. Schaam je er niet voor dat is echt niet nodig maar probeer er met een beetje hulp, ondersteuning en informatie van SOS Nederland wel wat aan te gaan doen. Maar je moet het wel zelf doen en zelf stappen ondernemen. Zoek hulp bij eenzaamheid en kijk op welke manier je weer een beetje in contact kan komen met andere mensen.