Vanwege corona is het belangrijk dat je alles probeert om je zelf zo goed als mogelijk te beschermen. Hierbij is het belangrijk voldoende afstand te houden met anderen, maar ook is het aan te raden te kiezen voor mondkapjes en handschoenen. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat het dragen van mondkapjes aanzienlijk helpt tegen het verspreiden van het corona virus. Zorg er dan ook voor dat je een aantal goede mondkapjes aanschaft. Het liefst mondkapjes die je kunt wassen, zodat je ze kunt gebruiken. Voor meer informatie kijk zeker op; Safe-save.nl

Wanneer moet je een mondkapje dragen?

Er bestaat nogal wel wat verwarring over wanneer het nodig is mondkapjes te dragen. Het dragen van niet medische mondkapjes in open ruimtes is aan te raden. Wel is het zo dat mondkapjes echter maar beperkt helpen, vermijd dan ook altijd drukte en houd voldoende afstand. Het dragen van mondkapjes in openbare ruimtes en op drukke plek is zeker aan te raden, echter is het niet verplicht. Diegenen die met het Openbaar Vervoer reizen zijn wel verplicht ten alle tijden een mondkapje te dragen. Daarnaast is het belangrijk om een niet medisch mondkapje te dragen, zodat de medische mondkapjes bewaard kunnen worden voor de zorg. Ook is het belangrijk een officieel mondkapje te kopen van een officiĆ«le verkoper, zodat je zeker weet dat de kwaliteit goed is. Kijk zeker eens op’
Mondkapjes zijn verkrijgbaar in veel soorten en maten. Het probleem met het zelf maken van mondkapjes is dat je niet altijd weet wat de kwaliteit is en of ze voldoende bescherming bieden. Het is dan ook aan te raden je mondkapjes aan te schaffen bij een betrouwbare verkoper.

Thuis mondkapjes

In sommige situaties kan het thuis wel handig zijn om mondkapjes te dragen, echter is dit niet verplicht. Denk bijvoorbeeld maar als een familie lid besmet is met het corona virus, of er is er een vermoeden dat een persoon in jouw familie besmet is met het corona virus. Maar ook op het moment dat iemand in jouw familie is overleden en je wilt graag afscheid van deze persoon nemen, dan is het belangrijk een mondmasker te dragen zodat je je zelf kunt beschermen tegen het corona virus. Ook is het hierbij belangrijk om je handen voor minimaal 20 seconden lang te wassen met warm water en zeep, en ze daarna goed te drogen. Maar ook op het moment dat je naar de wc gaat ,je neus hebt gesnoten en/of je gezicht aanraakt, is het belangrijk je handen zo snel mogelijk weer te wassen.

Tips bij mondmaskers

Wanneer je een mondkapje wilt kopen kun je beter de termen FFP1, FFP2 en chirurgische mondmaskers vermijden, deze zijn namelijk bedoelt voor de zorg. Een niet medisch mondmasker is perfect voor persoonlijke bescherming. Tips voor het dragen van een mondmasker zijn; zorg ervoor dat je het masker goed over je neus en mond bedekt en ook is het belangrijk dat je hem zo min mogelijk afdoet.