Een moderne, wetenschappelijk onderbouwde behandeling voor uw spierproblemen

Als u bekend bent met acupunctuur, vraagt u zich waarschijnlijk af wat het verschil is tussen acupunctuur en dry needling. In één oogopslag zien ze er allebei hetzelfde uit, want deze twee technieken gebruiken fijne naalden als het genezende medium. Deze twee behandelingen hebben echter verschillende principes en technieken voor het inbrengen van de naalden. Acupunctuur is een traditionele Chinese methode die wordt uitgevoerd door op strategische plaatsen fijne naalden in te brengen om positieve energie (chi) te leveren aan twaalf belangrijke systemen van het lichaam. Aangenomen wordt dat deze techniek effectief is bij het verlichten van pijn. De werkzaamheid ervan wordt echter nog onderzocht om de placebo-effecten bij acupunctuur te begrijpen. Aan de andere kant is dry needling een moderne, op wetenschap gebaseerde methode die wordt gedaan door naalden in het triggerpoint van geïrriteerde spierweefsels te steken om de genezingsreactie te stimuleren. Dry needling is effectief om spierpijn, stijfheid en myofasciale disfunctie te verminderen. Dit omvat het behandelen van osteoartritispijn die het bewegingsbereik vergroot.

Fysiotherapie Culemborg

Fysiotherapie Culemborg biedt een dry needling-behandeling aan voor wie last heeft van spierpijn of -stijfheid en myofasciale disfunctie door overbelasting, langdurig verkeerde houding, ongeval, psychische factoren, slaapgebrek of andere factoren. Fysiotherapie Culemborg biedt twee verschillende dry needling behandelingen: Functional Integrated Dry Needling en Twitch Response. Bij de eerste manier worden de naalden voor een langere periode ingebracht en minder pijn dan bij de tweede manier. Het wordt ook aanbevolen dat iedereen die zwanger is en/of een bloedstolselziekte, lokale infectie, angst voor of allergie voor naalden, koorts of inwendige ontsteking heeft, geen dry needling-behandeling volgt om ernstige bijwerkingen te voorkomen.

pic

Voordelen van dry needling zijn onder meer een snelle spierontspanning, een korter behandelproces, minder pijn en relatief snel herstel van spierkracht en beweging.
De meest voorkomende bijwerkingen van dry needling zijn blauwe plekken, bloeding, vermoeidheid en tijdelijke pijn. De pijn kan meestal een tot twee dagen aanhouden. De ergste bijwerking die kan optreden na een dry needling-behandeling is een pneumothorax die kan worden aangegeven door enkele symptomen. Deze omvatten kortademigheid, pijn op de borst en overmatig zweten. De ergste bijwerking treedt echter alleen op bij zeer kleine mensen (0,01 procent). Daarom wordt dry needling als een veilige behandeling beschouwd wanneer deze wordt uitgevoerd door gekwalificeerde fysiotherapeuten en steriele naalden.

Na de behandeling

Het wordt aanbevolen om de komende 24 uur meer water te drinken. Dit zal de pijn verminderen na een dry needling-behandeling. Bovendien kunt u zachtjes masseren en wat ijs op de pijnlijke plek leggen. U kunt na de behandeling ook rekken en normale lichamelijke activiteiten doen.

Samenvatting

Dry needling is een effectieve, op wetenschap gebaseerde pijnstillende behandeling door het triggerpoint van geïrriteerd spierweefsel te stimuleren. De doeltreffendheid ervan bij het verminderen van pijn en het verbeteren van de musculoskeletale functie is klinisch bewezen door dry needling- en placebobehandelingen te vergelijken. Er kan een bijwerking optreden na de behandeling, maar deze duurt niet lang. Bovendien treedt de ernstige bijwerking zeer zelden op na de behandeling. Als u overweegt om de behandeling uit te proberen om uw spierpijn te genezen, dan kunt u voor meer informatie bij Fysiotherapie Culemborg terecht.