Door de coronacrisis is bijna iedereen genoodzaakt thuis te werken. Hoewel sommige stellen het prettig vinden dat ze elkaar nu vaker zien, kan het bij sommigen ook irritaties opleveren. Je wil namelijk ook je eigen leven kunnen leiden, maar wanneer je partner je de hele tijd op je lip zit en de kinderen ook nog eens vermaakt moeten worden, kunnen de spanningen in huis soms hoog oplopen. Ben je benieuwd wat je kan doen om conflict met je partner op te lossen? Lees dan vooral verder. 

Communication is key

Als je ergens mee zit, is het belangrijk dat je partner hiervan op de hoogte is. Soms kan je partner de veroorzaker van je problemen zijn (maar het kan natuurlijk ook aan externe factoren liggen), en dan kan het extra lastig zijn om hem of haar hierover in te lichten. Toch is het belangrijk om te blijven communiceren, want jouw partner kan jouw gedachten niet lezen. Wanneer je je partner vertelt over je problemen, kan hij of zij er rekening mee houden. Is je partner te hard aan het bellen terwijl jij midden in een meeting zit? Attendeer hem of haar er netjes op dat je er last van hebt, want waarschijnlijk heeft hij of zij het zelf niet eens door.

Hulp zoeken

Hoewel het natuurlijk ideaal is als jullie met zijn tweeën jullie relatieproblemen oplossen, is dat in de realiteit niet altijd het geval. Weet dat het helemaal niet erg is om dan hulp in te schakelen van een professional, bijvoorbeeld een relatiecoach. Deze helpt je signalen van conflict te herkennen en hiermee om te gaan, zodat jullie ruzie kunnen voorkomen voordat het überhaupt ontstaat. Het is begrijpelijk dat het misschien een grote drempel voor jullie is om zulke persoonlijke onderwerpen met een vreemd iemand te bespreken, maar juist die derde partij kan jullie van een fris perspectief voorzien.