Eerst even over de functie van WMO consulent

De functie klinkt ingewikkeld maar is het niet, stel u heeft medische of ouderdom problemen en wilt u daar graag hulp bij, dan kan een WMO consulent daarbij helpen. WMO staat voor Wet Maatschappelijke Ondersteuning. De WMO consulent bekijkt uw situatie goed en probeert als eerst om de situatie te regelen met sociale contacten of familie, dat die huishoudelijke steun geven bijvoorbeeld. Als dat niet werkt dan gaat de WMO consulent de opties bekijken vanuit de overheid, dan denken we aan huishoudelijke hulpmiddelen of thuiszorg. Het doel is volgens de wet om de patiënt zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Als dat niet meer gaat dan word pas een alternatief bedacht.

De 3 reden waarom je deze opleiding moet volgen:

Je gaat goed leren oplossingsgericht te werken

Aangezien je met mensen werkt die met een probleem zitten en jij bent ingesteld omdat probleem op te lossen ga je het hele proces doorlopen. Je gaat alle aspecten van de zaak bekijken en samenvoegen, tegelijk ga je met familie en vrienden in contact om een oplossing te zoeken die voor beide partijen gunstig is. Er komt dus ook een onderhandel factor bij kijken.

Je zult veel met mensen in contact zijn, een vrij sociale baan

In tijden van corona is het natuurlijk meer via de telefoon, mail en een videocall maar over het algemeen ben je veel in contact met verschillende soorten mensen. De patiënt zelf, zijn of haar familie, kennissen van de patiënt en mensen bij zorginstellingen. Maar je leert communiceren op een andere manier, je probeert uit elk gesprek nuttige dingen op te pikken en die te converteren in een idee of oplossing. 

Kans op een baan ligt hoog

Als je deze opleiding WMO consultent hebt afgerond dan moet werk vinden geen moeilijke opgave zijn, aangezien niet veel mensen specifiek deze opleiding kiezen en wel veel mensen in Nederland hulp nodig hebben op gebied van hun medische thuissituatie. Naast dat deze opleiding WMO dus leerzaam is, kan je gelijk aan het werk als je klaar bent met studeren ervan!