Gezond zijn en blijven is voor de meeste mensen een van hun belangrijkste doelen in het leven. Zolang je gezond bent hoef je je geen zorgen te maken over je lichaam en je geest. Als je gezond bent kan je meer en beter genieten van het leven en er het beste van maken. Niets kan jou nog tegenhouden. Heb jij toch het gevoel dat iets jou tegenhoud? Dat je niet het maximale uit het leven kan halen door jouw gebrek aan goede gezondheid? Dan is het nu tijd om hulp te zoeken. Wij mensen hebben namelijk maar één leven, dus is het aan ons de taak om daar het meeste uit te halen.

Bij het woord ‘gezondheid’ denken de meeste mensen aan fysieke gezondheid, maar je mentale gezondheid is minstens zo belangrijk. Stel dat je fysiek tip top in orde bent, maar mentaal niet helemaal lekker zit, dan kan dat je net zo beperken als fysieke klachten. Helaas bestaat er nog altijd een taboe rondom mentale gezondheidsklachten en dat zorgt er voor dat mensen niet altijd door hebben dat ze mentaal ongezond zijn, óf dat ze er niet over durven praten. Daar moeten wij verandering in brengen. Met ‘wij’ bedoel ik twee dingen: wij als in de hele Nederlandse samenleving én wij als in het team van psychologen van de Piekerpoli.

Hoe kan jij als burger en leek het taboe rondom mentale gezondheid verbreken? Door er over te praten. Praten helpt echt heel erg goed. Praat over wat er in je omgaat met vrienden, familie, een goede psycholoog Den Haag. Het maakt niet uit met wie, als je diegene maar vertrouwt. Wat kunnen wij van de Piekerpoli doen om het taboe rondom mentale gezondheid te verbreken? Wij kunnen jou heel goed helpen door in gesprek te gaan en jouw klachten te behandelen. Daar zijn wij namelijk goed in. Wij geloven dat psychische problemen net zo ernstig zijn als fysieke problemen. Door ons wordt jij gezien en bij ons kan jij weer je leven op een rijtje zetten. Twijfel niet langer en kom langs in een van onze vele praktijken, bijvoorbeeld bij onze psychologen Amsterdam.