We hebben er allemaal wel is mee te maken gehad. Het is iets waar we geroutineerd langs komen omdat we onze gezondheid belangrijk vinden. We hebben het dan natuurlijk over de tandarts.De tandarts in Almere wordt vaak gezien als een boeman in de kinderjaren, is essentieel voor het behouden van een gezond gebit. De tandarts is er om controle uit te voeren door middel van onderzoek en eventueel behandelplan op te stellen indien nodig. Nu richt de tandarts zich voornamelijk op de tanden in het gebit. We weten allemaal wel dat een gebit niet alleen uit tanden bestaat. Zo hebben we ook te maken met tandvlees erom heen. Vaak wordt de essentie van het tandvlees nog overzien. Hier komt de rol van een mondhygiënist aanbod.

De rol van een mondhygiënist

De mondhygiënist in Almere houdt zich voornamelijk bezig met tegengaan van tandbederf en aandoeningen aan het tandvlees. Hygiëne (zoals al in het woord te vinden is) speelt een belangrijke rol voor het behoud van goed tandvlees. Minimaal twee keer poetsen op een dag is dan ook een must. De mondhygiënist is dan ook gericht op preventie, dit om eventueel gaatjes en tandvleesaandoeningen te voorkomen. De mondhygiënist wordt recentelijk dan ook steeds vaker bezocht als aanvulling op de tandarts. Hieronder is nog een kort overzicht weergegeven waarin duidelijk naar voren komen wat beide voor taken uit voeren 

Handelingen van een tandarts 

  • Vervaardigen van röntgenfoto’s
  • Parodontale chirurgie
  • Extracties

Handelingen mondhygiënist

  • advies geven over het behouden van mondgezondheid 
  • conditie van tandvlees duidelijk maken
  • Polijsten van vullingen

Concluderend kan een mondhygiënist als een aanvullende dienst gezien worden op de tandarts. Het is belangrijk om altijd eerst eerst eerst een tandarts te bezoeken. Aan de hand van haar/zijn advies kan er altijd een mondhygiënist bezocht worden