Een PCR test wordt gebruikt om de aanwezigheid van een antigeen te detecteren, in plaats van de aanwezigheid van antistoffen in het lichaam van een persoon. Door virusdeeltjes te detecteren, die in het lichaam aanwezig zijn voordat er antistoffen worden gevormd of symptomen van de ziekte aanwezig zijn, kan een PCR test al vroeg uitwijzen of iemand het virus heeft of niet. De PCR testen worden over de hele wereld uitgevoerd om te zorgen dat de verspreiding van het virus zo minimaal mogelijk wordt.

 

Wat is een PCR test

Een PCR test wordt beschouwd als de gouden standaard in het identificeren van het coronavirus bij een persoon. Deze test detecteert virusdeeltjes die specifiek zijn voor dit virus. Een PCR test kan het virus binnen enkele dagen na infectie detecteren, zelfs bij degenen die geen symptomen hebben. De test kan worden gedaan in een kliniek, een ziekenhuis of zelfs vanuit jouw auto. Voor specifieke gelegenheden moet jij een negatief testresultaat aantonen aan bijvoorbeeld een werkgever of een vliegtuigmaatschappij. In zo’n geval moet jij een PCR test laten uitvoeren bij een erkende kliniek. Dit kan je onder andere uitvoeren bij Coronasneltest123. Over het algemeen kan je binnen 24 uur een uitslag verwachten, maar in sommige gevallen kan dit uitlopen tot 2-3 dagen.

Het belang om jezelf met regelmaat te laten testen

Als PCR testen effectief worden ingezet in ieder land en beschikbaar zijn voor iedereen kunnen ze een cruciale rol spelen bij het stoppen van de verspreiding van het coronavirus. Testen om antistoffen te vinden zullen nog steeds van groot belang zijn bij het bepalen van eventuele immuniteit die zich onder de bevolking ontwikkelt, maar de PCR testen kunnen worden gebruikt om de aanwezigheid van actieve virusdeeltjes te bevestigen om te voorkomen dat iemand zijn omgeving besmet met het virus. Het belangrijkste element van de PCR testen is dat ze betrouwbaar zijn en dat deze testen beschikbaar zijn voor alle patiënten die ze nodig hebben. Wanneer jij in contact bent geweest met een persoon die positief is getest of als jij zelf symptomen krijgt die behoren tot het coronavirus, is het cruciaal om jezelf te laten testen om verspreiding te voorkomen.

De verspreiding van corona verminderen

  • Draag altijd een mondkapje wanneer jij je bevindt in een afgesloten ruimte
  • Zorg dat jij je handen regelmatig wast en smeer ze regelmatig in met desinfecterende zeep wanneer jij in het openbaar bent
  • Houdt ten alle tijden 1,5 meter afstand van andere mensen
  • Vermijd contact met mensen die symptomen van corona hebben
  • Vermijd contact of zorg voor genoeg afstand met mensen die onder de risicogroep vallen
  • Bedek je mond altijd wanneer jij moet niezen of hoesten
  • Vermijd contact met andere mensen wanneer jij symptomen begint te krijgen die behoren tot het coronavirus
  • Raak jouw ogen, mond en neus niet aan wanneer jouw handen niet recent zijn gewassen

 

Voer gelijk een PCR test van Coronasneltest123.nl uit wanneer jij vermoed dat je corona hebt