Tegenwoordig is PMU helemaal in. PMU verwijderen wordt daardoor ook steeds populairder. PMU staat voor permanente make-up. Wanneer je permanente make-up wilt laten verwijderen, is het zeker goed om je af te vragen waarom mensen dit doen. 

Op die manier kun jij je inleven in deze mensen en zo kun je zelf ook nog eens kijken of je permanente make-up zal willen of dat je toch liever voor wat anders wilt gaan. Hieronder leggen we je precies uit welke mogelijkheden er zijn en wat handig is om te doen.

Waarom zetten mensen PMU?

Voordat je de PMU verwijderen, moet je natuurlijk eerst weten waarom je PMU laat zetten. Permanente make-up laten mensen zetten zodat ze niet steeds opnieuw de make-up hoeven aan te brengen. Het zit er dan namelijk altijd wel op. 

Voor een hele hoop mensen is dit ideaal. Zo hoef je eigenlijk nooit meer naar de PMU om te kijken. Je moet het hooguit een paar keer bij laten werken, maar dit hoef je ook niet zelf te doen. Dat is natuurlijk ideaal voor iemand die dit ook niet leuk vindt om te doen. 

PMU verwijderen vanwege vervaging 

Soms willen mensen PMU verwijderen vanwege de vervaging. PMU kan over tijd namelijk wel vervagen. Dit ziet er wat minder mooi uit dan toen het er net op gezet is. Hierdoor kan het zijn dat je van de PMU af zal willen. 

Je kunt de PMU natuurlijk ook gewoon laten bijwerken. Je hoeft er dan niet per se voor te kiezen om de PMU te laten verwijderen. Je kunt eens in de zoveel tijd dat de PMU laten bijwerken, zodat het ook niet te veel zal gaan vervagen.

PMU verwijderen vanwege een andere smaak

De PMU verwijderen kan ook voorkomen omdat je op dit moment misschien een andere smaak hebt. Als je eerder bijvoorbeeld echt hield van eyeliner, maar nu niet meer, dan kan dit wel eens voorkomen. Dan wil je natuurlijk van de PMU af, zodat je hier niet mer de hele tijd naar hoeft te kijken. 

Je smaak kan door de jaren heen erg veranderen. Daarom is het zeker goed om te kijken hoe je hier wat aan kunt doen. Zo kun je voorkomen dat je in de spiegel kijkt en je helemaal niet tevreden met jezelf bent. Dat is namelijk niet het doel van PMU.

Ga altijd naar een specialist toe 

Als je PMU verwijderen wilt, is het altijd aan te raden om naar een specialist toe te gaan. Ga niet zomaar zelf aan de slag met een laser of wat anders. Hierdoor kan je de huid namelijk erg beschadigen of het ziet er helemaal niet uit zoals je wilt. 

Ga daarom altijd naar een specialist om dit te kunnen voorkomen. Zo voorkom je dat het een nog grotere teleurstelling wordt. Niemand wil namelijk dat de PMU er juist nog erger uit gaat zien dan hoe het er al uitzag. Daarom is de PMU verwijderen altijd aan te raden bij een specialist. 

Advies nodig? Vraag het aan de experts van Undo.